Markki Solar 2.0 – edistyksellinen aurinkopaneelien kiinnitysjärjestelmä 

Markki Solar 2.0 aurinkopaneelien kiinnitysjärjestelmä koostuu kolmesta elementistä: kannakkeista, kiskoista ja kattokiinnikkeistä.  

Kiskoprofiilin ja kattokiinnikkeiden ainutlaatuisella muotoilulla on saatu aikaan edistyksellinen liitostapa, jonka ansiosta kiskoa ei tarvitse kiinnittää erikseen jokaiseen kattokiinnikkeeseen, vaan yksi kiinnike kiskoa kohden pitää järjestelmän luotettavasti katolla Tämä tekniikka säästää huomattavasti asennusaikaa. 

Kiinnitysjärjestelmä kasataan tehtaalla mahdollisimman valmiiksi, joten yhdisteltäviä ja kiinnitettäviä osia on katolla vähemmän. Myös kaikki tiivisteet kiinnitetään valmiiksi elementteihin jo tehtaalla. 

Osat valmistetaan sinkitystä teräksestä modernein tuotantolaittein. Tarvittaessa osat maalataan automaattisella jauhemaalauslinjalla. Maalattu kiskojärjestelmä on paitsi tyylikäs, myös todella kestävä vaihtelevissakin ilmasto-olosuhteissa. 

Kattokiinnikkeet 

Jokaiselle kattotyypille on tarjolla omat, parhaiten kohteeseen soveltuvat kattokiinnikkeet. Harja- ja tasakatoille on omat kiinnitysjärjestelmänsä.

  • Konesaumakatot ja lukkosaumakatot: kiinnikkeet puristetaan kiinni saumoihin, eikä kattoon tule lainkaan reikiä. 
  • Tiilikatot: kiinnikkeet viedään tiilin yläpuolelta katemateriaalin alle ja ruuvataan tiiliruoteisiin. 
  • Peltikatot: kiinnikkeet ruuvataan katon rakenteisiin pellin läpi. 
  • Huopakatot: kiinnikkeet voidaan ruuvata huovan läpi katon rakenteisiin tai käyttää erillistä kiinnityslevyä, joka kiinnitetään huopakattoon hitsaamalla erillinen huopapala levyn päälle.  

Kiskot 

Kiskot on mitoitettu paneeleiden leveyden mukaan. Tarjolla on yhdelle, kahdelle ja kolmelle paneelille sopivan mittaisia kiskoja, joita ketjuttamalla saadaan aikaiseksi juuri halutun mittainen kisko. 

Lyhyin standardikiskomitta on 1 310 millimetriä ja pisin 3 518 millimetriä.

Kiskoja voidaan valmistaa myös mittatilauksesta. Tällä hetkellä tuotannon maksimimitta on 4 000 millimetriä. 

Kannakkeet 

Aurinkopaneelit liitetään kiskoon helppokäyttöisillä, mekaanisella pikakiinnitystekniikalla varustetuilla teräskannakkeilla. 

Teräs kestää katolla, eikä korroosiota tapahdu 

Markki Solar 2.0 -järjestelmä on valmistettu kokonaan teräksestä. Se on materiaalina kestävämpi, helpommin muokattava ja keskimäärin edullisempi kuin kiinnitysjärjestelmissä perinteisesti käytetty alumiini.  

Teräsmateriaali joko kuumasinkitään tai Mangelis-pinnoitetaan käyttötarpeen mukaan. Teräksiset kiinnitysjärjestelmät soveltuvat C1–C4-ilmastoluokkiin. Vaativiin C5-ilmastoluokan olosuhteisiin on lisäksi tarjolla sinkkimagnesiumilla pulveripolttomaalattuja järjestelmävaihtoehtoja. 

Oikeaoppisesti käsitellyissä teräskiskoissa ei synny galvaanista korroosiota, sillä käsitelty teräs on metallien jalousasteikolla hyvin lähellä alumiinin luokitusta. Myönnämme Markki Solar 2.0 -kiinnitysjärjestelmälle 30 vuoden teknisen takuun. 

Testattu ja turvallinen, kotimainen kiinnitysjärjestelmä 

Markki Solar 2.0 -järjestelmän kaikki osat valmistetaan Markin omalla tehtaalla Kauhavalla. Materiaalit tulevat pääasiassa Suomesta, osin muualta Euroopasta.  

Markki Solar 2.0 -kiinnitysjärjestelmälle on haettu patenttia. Tuote on testattu muun muassa tuulikuormavaikutusten ja lumikuormavaikutusten osalta, ja se täyttää kattoturvatuotteille asetetut vaatimukset.